"Kit-ket" slavi 75. rođendan

Bez autora
Oct 19 2010

U svetu se svake sekunde pojede 540, a svake godine proda 18 milijardi "Kit-ket" čokoladica. Ovaj rekord u martu 2010. i zvanično je zabeležen u Ginisovoj knjizi rekorda.Danas se 'Kit-ket' prodaje u 72 zemlje na 5 kontinenata. U čast 75. rođendana "Kit-keta", na srspkom tržištu će se pojaviti novi "Kit-ket Sensis" namenjen najsofisticiranijim poklonicima te poslastice. Ime "Kit-ket" nastalo je krajem XVII veka u Londonu, po književnom klubu "Kit-ket", čiji su se članovi sastajali u prodavnici peciva i poslastica Kristofera Ketlinga.

"Kit-ket" slavi 75. rođendanU svetu se svake sekunde pojede 540, a svake godine proda 18 milijardi "Kit-ket" čokoladica, saopštili su danas proizvođači ovog popularnog slatkiša, povodom njegovog 75. rođendana.

U saopštenju se napominje da je ovaj rekord u martu 2010. i zvanično zabeležen u Ginisovoj knjizi rekorda.

"Danas se 'Kit-ket' prodaje u 72 zemlje na 5 kontinenata", izjavio je povodom jubileja Marčo Melkior, direktor proizvođača ove poslastice, kompanije "Nestle", za strateški razvoj.

U čast 75. rođendana "Kit-keta", na srspkom tržištu će se pojaviti novi "Kit-ket Sensis" namenjen, kako je saopšteno, "najsofisticiranijim poklonicima" te poslastice.

Ime "Kit-ket" nastalo je krajem XVII veka u Londonu, po književnom klubu "Kit-ket", čiji su se članovi sastajali u prodavnici peciva i poslastica Kristofera Ketlinga. Od skraćenice njegovog imena nastalo je ime kluba, a kasnije i ime jednog od najprodavanijih slatkiša na svetu.

Prvi čokoladni vafl sa četiri štanglice prelivene čokoladom lansiran je na tržište 1935. godine, a ime "Kit-ket" poneo je 18 meseci kasnije.

"Nestle" je proizvođača "Kit-keta", kompaniju "Rauntri", kupio 1988. godine.

Danas se "Kit-ket" proizvodi i prodaje u raznim ukusima - od crne i bele čokolade, preko narandže, kikiriki putera i karamele, do najnovijeg ukusa "Sensis", koji je plasiran na tržište 2008. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik